Since 1980

De houthandel is opgestart in januari 1980. Robert & Marie-Louise namen een bestaande, bescheiden zaak over van hun overbuur. Het kwalitatieve hout dat niet mocht natregenen werd bewaard in een bestaande loods van een kippenhok, de rest lag buiten. Ook de vrachtwagen ‘Bedford’ en de zaag- en schaafmachine zaten in de overname inbegrepen.

Geregelde investeringen

Na de opstart bleven Robert & Marie-Louise jaar na jaar investeren in de houthandel. Zo kon er steeds meer hout gestapeld worden in bestaande kippenhokken. Een achttal jaar later namen Lieven & Carlos de zaak over. Ook de huidige naam maakte zijn intrede, en het bedrijf ging verder onder ‘Hout Van Maele bvba’.

Extra loodsen

In de jaren 90 volgde dan de bouw van twee grote loodsen, gevolgd door een verbouwing van de toonzaal. Hout Van Maele investeerde ook in nieuwe machines en een kraan werd op de vrachtwagen geplaatst.

Carlos en Ann nemen over

In september 2005 werden Carlos en Ann alleen eigenaar van de houthandel in Ruddervoorde. Samen bleven ze bijbouwen, plaatsten ze stapelrekken en asfalteerden ze de oprit. Al snel hadden ze nood aan een extra paar handen en vervoegde Filip als arbeider het team.

De weg vooruit met een grand opening

In 2012 kwam er een nieuwe loods, waardoor er ruimte vrijkwam voor een paneel-, schaaf- en zaagmachine. De voorraad kon uitgebreid worden, waardoor onze klantenservice er ook kon op vooruitgaan. De toonzaal opende zijn deuren in 2015 en werd feestelijk ingewijd in oktober van dat jaar.

Verder volgden nog kleinere investeringen in de volgende jaren. Dit in allerhande materialen, nieuwe machines en ook rollend materieel. Hout Van Maele groeide uit tot een betrouwbare partner in de regio en Jonas kwam onze crew versterken in januari 2020.

Houthandel in transitie

De volgende generatie is de afgelopen jaren bezig geweest met zich in te werken in alle doen en laten van de handel. Fanny & Arne leren geleidelijk alle kneepjes en doen de nodige kennis op van het bedrijf om uiteindelijk de fakkel te gaan overnemen.